Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Moje dokola opakované šaškárny z jiného soudku 2

Tak jako skáče blecha nebo pobíhá čiperná stařenka, co by jim akční rádius záviděl sám fotbalový bůh Kaiser Franz Beckenbauer, tak i mé myšlenky poskakují v mozkovně a proto často odbíhám od jednoho nápadu k druhému a píšu to, co mně právě přinese slina na klávesnici. Abych nepobíhal jako zmatený, zůstanu u vzpomínek na České Budějovice. Asi mi bylo souzeno jako Žižkovákovi, abych narukoval do kasáren Jana Žižky. Jako by nestačilo, že socha na Vítkově bude stát do té doby, dokud neporazí liška ryšavá pidlookého válečníka.

Pánbůh zaplať, že náš mozek dokáže vytěsňovat ze závitů zážitky nepříjemné. Některé životní události přikryje závojem mlhy, jiné zahalí do zapomnění. Většinou pánové vzpomínají na vojnu tak, že nabudete dojmu z jejich vyprávění, zda neabsolvovali veselý déletrvající gangbang, kdy se vždycky nějaká sviňka zlatá štětinka našla. A vojenský slovník je tak výstižný, že nemáte žádné pochyby o velkém zážitku onoho povídálka. Někdy se stane, že těch kurev je na vás tolik a vy už nemůžete vydržet soustavné jebání, kdy se na vás vyřádí právě tihle blbečkové, sexuálové nenasytní, okouzleni vlastní mocí. Nebudu psát o chvílích, kdy jsme byli zmordovámi nejen fyzicky, protože nás zupáci honili ve dne v noci a ječeli, jako bychom byli nějaké hejno ptáků postižených nedoslýchavostí. Bažanti, ptáci voklobáci a nikým nechránění a netokající tetřevi hlušci. Nezapomenu na chvíle ustavičných nočních poplachů vyvolávajích ve mně dojem, že Budějovice zasáhla morová epidemie nebo plané neštovice. Taky na výživné ranní rozcvičky, kdy jsme se kolébali v podřepu jako stádo blbých husí kolem dokola a pak chodili jako rozcvičení připosranci celý den.

I když zuřila studená válka na obou stranách, v táboře míru a socialismu byla velikánská legrace, aspoň v našich kasárnách. Sešla se tady tak pestrá společnost, že byla radost pohledět. Budoucí slavní kumštýři všech profesí z celého Československa a dokonce jeden opravdický herec a taky syn velké české předválečné herečky, velký srandista, který nepadl daleko od stromu. Ještě dva spolužáci, se kterými jsem hrával kuličky a další vojáčci inteligence takové, že byli schopni datlovat jako příslušnici SNB způsobem, že by heslo Bez spojení není velení znělo poněkud nevhodně. Od nás radistů co jsme nezapomněli z dětství a_kát, blý_ ska_ vi_ ce, cí_ lo_ vní_ ci, dá_la_va .........byli odděleni kasárenským dvorem kabeláci, to byla ona elita co běhala po lučinách a skalinách s bubnem na zádech a s větrem o závod. A ti ingeligentnější lítali za nimi s takovými prodlouženými klacíky a šňůry rozvěšovali po stromech nebo mistrně zahrabávali listím jako praví pytláci. My totiž narukovali do spojařských kasáren, číslo útvaru vám nepovím, ale vím jedno určitě, že v okolí bylo přežižkováno. Kasárna Jana Žižky, v Žižkově ulici s výhledem na tutéž ulici o blok dál a téhož jména, v rámci utajení to nemělo jedinou chybu. I ta naše zbraň byla utajena, imperialističtí štváči by se určitě zalekli vozové hradby s palcáty, sudlicemi, řemdichy a jinou bojovou technikou, zahodili by zbraně a zdrhali v panickém úprku od naší pevné hráze, jako když do vrabců prakem střelí.

Měl jsem obrovskou kliku, že jsem před vojnou pracoval jako maskér a když se lámal chleba, protože morseovka nebyla moje parketa, zavolal si mě jeden z těch typických důstojníků a pravil rozkročen ve svých rajtkách a významně si poklepávaje rukou bez esesáckého bičíku po lampasech ,, čoveče smrčka ví musíte bejt taky pěknej lempl dyž ste vod divadla jak ten přeučil my vás převelíme na slovensko co vy na to ,,. Já na to nic, protože se mi najednou sesypal vojenský svět, tolik jsem se bál jít tak daleko od kamarádů z nového přechodného bydliště. To jsem ještě nevěděl, že díky tomuto herci budu mít další vojnu tak fajnovou a fešáckou, bez slušivého oblečení vzor 60.

Děkuji Ti Jane Přeučile, ta poddůstojnická škola v Ružomberku byla vojenská zdravotka a ze mne se stal lapiduch. Honzo díky.

 

 

 

 

 

Autor: Ladislav Smrčka | sobota 5.1.2013 19:55 | karma článku: 7,52 | přečteno: 514x
  • Další články autora

Ladislav Smrčka

I když jsem starý vůl, mám rád novoty. Prima je moje telka.

Jsem okouzlen rozmanitostí nápadů, jak tato stanice myslí na nás, kteří nemají vylézat z hrobů a když už, nepřeje si její management, abychom o něco zajímavého byli stařeckou zapomnětlivostí ochuzeni.

2.7.2014 v 15:44 | Karma: 12,24 | Přečteno: 791x | Diskuse| Ostatní

Ladislav Smrčka

Vítejte ve sklepě aneb kartinky ze země, kde je možné všechno.

A pro některé je stále tou zemí, že není žádné jiné, kde se člověku tak volně dýše. Země, kde se lže, jako když ΠΡΑΒΔΑ tiskne.

7.5.2014 v 15:25 | Karma: 16,54 | Přečteno: 506x | Ostatní

Ladislav Smrčka

Jak "vědecky" obohatit mykologii o houbu, která neví čí vlastně je

Dostal jsem k narozeninám veselý houbový stolní kalendář, kterému vévodí na přední straně statný pravák. Ale tím všechna krása končí.

4.5.2014 v 16:17 | Karma: 7,35 | Přečteno: 419x | Ostatní

Ladislav Smrčka

Také máte stejný pocit, že vás mnozí novináři mají za vola?

Nechci si přihřívat polívčičku a nasazovat oslí uši panu generálnímu veřejnoprávnímu. Ale když začaly dostihy sledovanosti mezi ČT, Novou a Primou, řečeno slovy koňařů majitel stáje Dvořák dal order žokejům a jezdcům v sedle ČT, aby zadržovali koně.

29.4.2014 v 18:25 | Karma: 14,65 | Přečteno: 596x | Ostatní

Ladislav Smrčka

Když se nad lůžkem houpá hrazda a připomíná rameno šibenice.

Stačí rok strávený na nemocničním lůžku a vaše nálady se mění podle míry informací, ze kterých si sestavujete pomyslný horoskop nejen na den, týden, měsíc, rok nebo dva.

29.4.2014 v 14:34 | Karma: 12,08 | Přečteno: 667x | Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Izrael zaslal Hamásu reakci na postoj k ukončení války, hnutí žádalo příměří

27. dubna 2024  7:07

Palestinské hnutí Hamás uvedlo, že v sobotu dostalo od Izraele oficiální odpověď, která se týká...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1050x
Rentiér s úsměvem idiota při pohledu na výměr ČSSZ a majitel elektrického invalidního vozíku, budícího zájem dětí a závist dospělých.

Seznam rubrik